Zortin

Zortin is geboren op 26 april 2003 bij de Fam. Pijnenburg in Udenhout. Hij heeft een stokmaat van 145 cm en een pijpomvang van 19 cm.

Zortin heeft een A certificaat voor de zadelproef behaald met 92 punten. Gewilligheid, het zich laten rijden tijdens het springen kreeg een 10. Voor zijn gedrag opzadelen en aanvaarden van het ruitergewicht, wendbaarheid en souplesse, ijver en temperament en karakter kreeg hij een 9. Daarnaast behaalde hij een A certificaat voor de trekproef met 67 punten. Daarvoor kreeg hij voor trekvastheid, temperament en gedrag tijdens verrichtingen een 9.

Zortin is een sterhengst. Hij heeft ook de predicaten prestatie en keur. Zortin heeft een goede galop en beweegt gemakkelijk. Hij heeft het M1 dressuur fjordsport diploma behaald. Daarnaast heeft Zortin ook Z1 dresssuur KNHS met winst gelopen.

Keuringsresultaat 2018: 1ste prijs als sterhengst 
Zortin is een hengst, die al heel wat prestaties achter zijn naam heeft staan. Hij heeft goede bewegingen, waarbij de galop erg makkelijk gaat en hij heeft mooie hoeven. Zortin is een sterhengst en krijgt daarom geen punten meer.

Rastype: Goed.

Lichaamsbouw en bespiering: Goed.

Beenkwaliteiten en beenstanden: Goed, mooie hoeven.

Correctheid van de gangen: Goed, goede galop, beweegt buiten beter dan binnen.

Totale indruk en ontwikkeling: Goed

Keuringsresultaat 2017: 1ste prijs als sterhengst

Grablakk vererver

Vriendelijk karakter

Sprekend hoofd

Sterhengst

Station:

Hengstenhouderij “Den Brand”

M.C. & P. Pijnenburg

Oude Bossebaan 6

Udenhout

06-82 22 06 09