Dekgeldtarieven

Dekgeld tarieven

De dekgeld tarieven dient u met de hengstenhouder te overleggen. Er worden namelijk verschillende dekgeld tarieven gehanteerd. 
 
Bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het verblijf, veterinaire handelingen, vervoer van uw paard etc. moet u zelf regelen met de betreffende hengstenhouder. Bij het aanbieden van uw merrie is het slim om gelijk vragen naar de tarieven. 
 
Bij het dekken van uw merrie dient het dekboek door beide partijen te worden ingevuld en ondertekend. Als u uw merrie ophaalt, krijgt u een dekbon mee. Bij niet automatische betalers worden administratiekosten in rekening gebracht. (per rekening).  
 
Dek-overeenkomsten welke onvolledig zijn ingevuld, hiervan ontvangt men geen geboortebericht. Het is ook zaak als merriehouder hierop attent te zijn. 
 
Basistarieven het Fjordenpaarden Hengstenfonds. (Bedragen zijn incl. 21% BTW)

1.  Eigenaar met een merrie, zonder recht op gust-reductie vanaf  €350,-

2.  Eigenaar met een merrie, met recht op gustreductie vanaf  €275,–

De gust-reductie regeling:

De reductieregeling geldt voor die merries, die gust zijn van de dekking van vorig jaar. Deze dekking moet wel van één van de hengsten zijn welke dekken onder St. “Het Hengstenfonds”. Daarbij moet de merrie nog steeds op naam staan en in eigendom zijn van dezelfde eigenaar, die de merrie vorig jaar heeft laten dekken. 

Om gebruik te maken van deze gust-reductie regeling, moet de merrie-eigenaar voor 31 december via het geboorte-bericht laten weten of de merrie gust is. Hierbij moet een veterinaire verklaring van een dierenarts bijgevoegd zijn.

Veulenregistratie:

Hengsten welke dekken onder het Fjordenpaarden Hengstenfonds: 
Flurry 24111082

Havik I-98

Stendis Bue I-96

Sven 19970114

Zortin 20030078

Zoran 20030431

Stolplyckans Saron 313

Nordbustad Frikk 20132547